Sportnav Veenstraat 30, 7511AS, Enschede 06 - 50 257 694 contact@sportnav.nl https://sportnav.nl/_db/style/logo.png

Carlo Kastermans

Wie ben ik?

Op jeugdige leeftijd in de begin jaren tachtig wist ik het al, ik wilde werken in de sport. Welke sport maakte me op dat moment niet uit. Dus niet de focus op slechts één sport, ook niet voor mezelf en dat bleek...


Nu, jaren later, heb ik meerdere sporten in mijn bagage. Ook sporten die tegenstrijdig lijken aan elkaar zoals voetbal en dans. Al snel merkte ik dat deze elkaar juist versterkten, daar waar je anders zou verwachten.

Veldvoetbal werd al snel zaalvoetbal vanwege mijn korte explosiviteit. Een logische nevensport is dan Squash, maar bijvoorbeeld ook windsurfen en skien. In een aantal van deze sporten bleek ik redelijk succesvol met mooie hoogtepunten en herinneringen.

Direct na mijn sportstudie in 1990 rolde ik direct met m'n 24 jaar als hoofdtrainer in de voetbalbranche en ging tevens aan de slag als instructeur in de fitnessbranche. Deze laatste tak zat toen nog in de fase van oud ijzer en naar een "sportschool" was "not done". Hoe anders is dat nu? Inmiddels heb ik de branche al meer dan 28 jaar mogen meemaken. Van instructeur tot 21 jaar management en altijd ben ik betrokken geweest in de vorm van bijscholingen, beursen, lesprogramma-ontwikkeling voor sportopleidingen, vergaderingen van de branche-organisatie denktank bijeenkosmten etc.

Beide branches zijn nu al bijna 30 jaar mijn werkgebied. Dat heb ik uitgebreid met het delen van mijn kennis en ervaring in de vorm van het docentschap, het verzorgen van presentaties en het schrijven van columns. Wat dat allemaal is geworden? Kijk eens rustig rond op deze website en denk eraan......voor een goede kop koffie en mooi gesprek ben ik altijd in.